Христо Иванов: Да държим Борисов далеч от парите, които обича да тъпче в шкафчето си

 

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов упрекна премиера Бойко Борисов, че не смее да отговори на съществени въпроси, много по-важни от въпроса за физическата форма на опонентите му. В следващия парламент той може да не успее да формира мнозинство и затова е изнервен, заяви Иванов във видео, излъчено на живо във фейсбук,

 

“В следващия парламент той знае, че ще има може би не достатъчно вталени опоненти, но ще има решителни опоненти, които ще могат да налагат дневен ред. И той неслучайно говори за “глупостите” в нашата програма, защото знае, че ако има кой в следващия парламент реално да поставя въпроси, ще е по-трудно и за други формации да играят на “Тука има-тука нема”. Борисов е изнервен, че този път може да не се получи судокуто и да остане без възможност да управлява заедно с ДПС, да останат в реална опозиция”, заяви Христо Иванов.

 

Той отправи няколко важни въпроса, на които министър-председателят от месеци не дава отговор, сред които кога ще бъдат оповестени ревизионните актове на “Лукойл”, за което Борисов публично обеща. Посочи, че когато компании спрат да пълнят чекмеджета, а вместо това започнат да си плащат данъците, ще има пари и за въвеждането на необлагаем минимум от 500 лева, така че да бъдат подкрепени най-бедните хора.

 

“Няма да отговорите на въпроса за чекмеджетата,за подкупите, които Божков твърди, че ви е плащал, за това как така проспахте 700 млн. лв. – от тези пари пък можем да финансираме повишаването на пенсиите в България, изреди Христо Иванов.

 

“Ние ви питаме от половин година, кажете за Маджо, как му давате концесии на приближени фирми. Какви са ви връзките с Маджо, с Пашата, мълчите за тези неща, а се занимавате кой от опонентите колко строен бил”, добави кандидатът за депутат Ивайло Мирчев.

 

Христо Иванов призова премиера Бойко Борисов да излезе на дебат с политическите си опоненти и да даде отговори на важните въпроси, вместо да говори за “глупости” в програмите им.

 

“В нашата програма има това, което вие никога няма да посмеете да направите – съдебна реформа. Никога няма да я направите, защото тогава ще трябва да се възползвате от услугите на затворническата администрация в България. В нашата програма има реално въвеждане на дигиталните технологии в държавното управление, така че да се намали административният тормоз със 70% в рамките на 3 години. Нещо, за което вие похарчихте 2 млрд. лева и 11 години и го няма”, каза Иванов.

 

Той посочи и заложената в програмата на Демократична България диверсификация и възстановяване на енергийния суверенитет на България,изчистване на регулаторите от корупционни назначения, както и изчистване на службите и реална лустрация с отваряне на всички досиета на прехода.

 

“Но как да направите Вие лустрация, когато най-големият авторитет във вашата партия се казва как – агент Николай, Георги Марков, човекът, който спря лустрацията в България”, каза още Христо Иванов.

 

“Ние някога можем и да влезем във форма, гн Борисов никога вече няма да посмее да излезе на улицата и да погледне българите в очите и да отговори на въпросите, които задаваме. Търсим подкрепа за това да продължим да изнервяме Борисов и да го държим колкото може по-далеч от реалната власт, от реалните пари, които той иначе толкова обича да тъпче в своето шкафче”, каза още съпредседателят на Демократична България.

 

Целия коментар гледайте тук: https://www.facebook.com/dabulgaria.bg/videos/451168966136984

Comments

comments