Христо Иванов: ГЕРБ и Борисов стават абсолютно токсични за всички

Борисов, неговата партия, неговото управление и целият този модел стават абсолютно токсични за всички, той става невъзможен и нетърпим партньор в европейски контекст.“ Това коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 председателят на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов.

Според него за европейски лидери вече е станало „нетърпимо и политически токсично да са в една снимка с Бойко Борисов“. Иванов обясни, че на следващите парламентарни избори „Демократична България“ ще се яви с намерение да търси мандат за управление, и отново подчерта, че е невъзможно след изборите да се стигне до коалиция с ГЕРБ. „С ГЕРБ не може да се прави коалиция заради дълбоко внедрената авторитарност и идеология на лъжата, заради опростачването на всичко възможно“, заяви той.

Иванов критикува ръководството на ДАНС и по-специално ръководството на дирекция „Финансово разузнаване“ там за това, че са „проспали КТБ и всички схеми за пране на пари“, и попита кога те ще поемат отговорност, подавайки оставка. „Финансовото разузнаване очевидно е една дълбоко спяща клетка от панди, които дремят някъде сред клоните на бамбуците“, коментира той.

Той напомни и че в средата на октомври изтича препоръчителният срок страните в ЕС да представят на Европейската комисия своя план за разпределението на евросредствата в следващите 7 години и че към момента правителството не е оповестило публично своите предложения и намерения. „Очевидно нямат намерение нищо да обявят. Те стоят и правят списъци от проекти, за които искат да харчат пари, без да обявят предварително и да обсъдят с всички визия накъде върви България, как ще се развива икономически. Не го правят, защото не могат и защото смятат да откраднат парите през тези проекти“, смята Иванов.

Иванов коментира и критиките, които председателят на парламента Цвета Караянчева отправи в събота към „Демократична България“ и лично към него за това, че коалицията не се интересува от хората в по-малките населени места. „Не ми е спорът с Караянчева. Тя е просто обслужващ персонал на обслужващия персонал на главния лакей на модела. Борисов е главният лакей на модела, който трябва да бъде елиминиран“, заяви той.

Comments

comments