Хамид Хамид: В ДПС безчинстват деребеи и космонавти, единият от тях е Рамадан Аталай

 

ДПС е в топ форма, вече сме втора политическа сила благодарение на единството в партията. ДПС има само един отбор и това е отборът на ДПС. Всички носят в сърцето си д-р Ахмед Доган и всички обичат д-р Ахмед Доган. Това заяви в интервю депутатът от ДПС Хамид Хамид в сутрешния блок на bTV.

Хамид категорично подчерта, че не съществува никакъв конфликт между почетния председател Ахмед Доган и председателя на ДПС Делян Пеевски. Той посочи, че отношенията между двамата са прекрасни и че дори са по-силни от връзката между баща и син.

По време на разговора в студиото народният представител на няколко пъти изтъкна, че в партията има деребеи и „космонавти”, които всяват раздори в Движението заради свои лични интереси и по думите на Хамид Хамид един такъв „космонавт” е Рамадан Аталай, който деребейства в ДПС от 30 години. На запитване защо го нарича „космонавт”, той отговори, че Аталай се считал за всякакъв, така че може и космонавт да е.

На следващ въпрос защо не е бил сред поканените в дома на Ахмед Доган в „Росенец” Хамид Хамид отговори, че не знае защо не е получил покана, не знае защо и Пеевски не е бил поканен. Все пак потвърди, че ако получи такава покана, „с удоволствие би пил кафе с д-р Ахмед Доган”.

Относно разцеплението в ДПС по време на гласуването на проектокабинета „Желязков” Хамид коментира, че е имало решение на Централното оперативно бюро на партията как да се гласува.

Никой не насилва кой как да гласува, това е демокрацията, уточни впоследствие Хамид Хамид, отбелязвайки, че той самият е гласувал „за” проектокабинета на ГЕРБ.

За изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС Хамид Хамид обясни, че той е бил освободен след внесено предложение от областната структура на партията в Пловдив.

Решението за свалянето на деребея Рамадан Аталай е взето според уставния орган на ДПС, поясни депутатът.

По темата с втория мандат народният представител каза, че колективните органи на Движението ще определят кой да вземе мандата и какво да се прави с него.

В заключение Хамид Хамид сподели, че в момента върви административно обжалване пред американски съд, който да изключи Делян Пеевски от глобалния закон „Магнитски”. Според него Пеевски е бил включен в този закон, защото „американците са били подведени от някого”.

Comments

comments