Футболен турнир „Довери се на Спорта“ по инициатива на „Демократична България “ се проведе в Благоевград

Много положителни емоции и спортен хъс белязаха  футболния турнир „Довери се на Спорта“,  организиран от кандидатите за народни представители от Демократична България в Благоевград днес.

В турнира взеха участие общо 6 отбора, а „битката “ бе оспорвана през цялото време.  Съдия  на мачовете бе кандидатът на ДБ, от квотата на Зелено движение Крум Стоилов, който прояви висок професионализъм и не се подаде на пристрастия към от отбора на Коалицията.

 

В отборът на ДБ влязоха и кандидатите Олег Сатиев,  Николай Куколев,  Георги Мавродиев, Симеон Илиев от Петрич и Валентин Бадалов. Отборът им  обаче отстъпи на финала на отбора на „Милан“.

Въпреки загубата,  отборът на ДБ прие положително второто място и всички си пожелаха,  да бъдат втори и на изборите след седмицата и поздравиха на шампионите!

В спортната програма на Демократична България са заложени следните цели:

✅ Пряк достъп за всички граждани на България до спортни услуги и съоръжения, съобразен с техните нужди и с националните ни традиции;

✅ Драстично увеличение на пряко занимаващите се със спорт българи и най-вече популяризирането му сред децата и младежта, което да доведе до изграждането на култура и потребност за занимание със спортни дейности още от най-ранна възраст;

✅ Промяна на философията на държавно и общинско финансиране на спорта и на разпореждане със спортната инфраструктура, както и качествено преосмисляне на приоритетите в областта на спорта;

✅ Решителни и бързи реформи в структурата на управление на спортните дейности, съпътствани от изработката на национална стратегия за инвестиции в областта на физическото възпитание и спорта, по сектори и обществени сегменти, както и осигуряването на финансиране за нея.

„За да ги осъществим, ни подкрепете с номер 25 на 2-ри октомври!“,  призоваха кандидатите на ДБ.

 

 

Comments

comments