Фондация „Америка за България“ дарява 150 хил. лева на Обществения дарителски фонд „За Враца“

AmerikaforBulgaria

Фондация „Америка за България“ ще направи дарение от 150 хил. лева на Обществения дарителски фонд „За Враца“, съобщи регионалното издание „Зов нюз“. Средствата ще бъдат използвани, за да обединят силите на местната общност за популяризиране на Враца като желана туристическа дестинация и да осигурят възможности за спорт на децата и семействата от града, пояснява изданието. С част от дарението ще бъде подкрепена първата значителна инициатива на „Обществения дарителски фонд – За Враца“ – закупуването на ледена пързалка, в сътрудничество с Община Враца, местния бизнес и жителите на града, пише „Зов нюз“. Пързалката се монтира в момента на площад “Христо Ботев” във Враца.

По време на Конференцията на бъдещето през юни 2018, проведена в рамките на проект „Подкрепа за местните общности” от Фондация „Америка за България“, гражданите на Враца са определили като важна задача за местната общност развитието на туризма в града, се разбира още от материала.

Чекът на стойност 150 хил. лв. ще бъде връчен този четвъртък на специална церемония от програмния директор за развитие на частния сектор в „Америка за България“, Надя Захариева и ще бъде приет от председателя на Управителния съвет на Обществения дарителски фонд – За Враца,  Емилиян Кадийски.

Comments

comments