Флашмоб в подкрепа на граждани получили протоколи след протестите, се проведе пред ОД-МВР Благоевград

Около 20 души се събраха на флашмоба пред ОДМВР-Благоевград, който бе обявен в социалните мрежи преди дни. Събитието е в подкрепа на всички получили протоколи и актове за това, че са изразявали гражданската си позиция и са упражнили правото си на протест.

Имаше покана и към директора на Областна дирекция на МВР-Благоевград – старши комисар Николай Хаджиев, но той не се появи. Гражданите блокираха 2 пъти, за по 5 минути пътното платно пред ОДМВР, като пресичаха на пешеходната пътека. През това време пътни полицаи спираха движението, за да не се стигне до инциденти.

Гражданите посочиха, че не са съгласни със съставените им протоколи и актове, тъй като всички са по чл.9, който е за организатори на протести, а те не са такива. Флашмоб-ът протече спокойно, но бе дадена ясна заявка, че протестите продължават.

„Живеем в демократична държава и никой няма право, да нарушава правата ни. Правото да изразим мнение и да протестираме е наше.“, каза Стефан Делиов. Стана ясно още, че част от протестиращите са се срещали със ст.комисар Хаджиев, който е поел ангажимент да даде официални отговори на всички поставени от тях въпроси, които станаха ясни от отворено писмо, което гражданите изпратиха и до медиите.

Хората са категорични, че няма да позволят на полицията, да ги изплаши с протоколи, разпореждания и актове. Заявиха и намерения, да търсят правата си в съда, ако този натиск продължи.

Comments

comments