ФДФФ: Обадете ни се, ако видите белоглави лешояди в Кресненския пролом!

19657063_1375821162502017_7468401422091873240_n

С апел за помощ ъм всички граждани се обръщат от Фонда за дивата флора и фауна в България на страницата си във фейсбук.

Целта на инициативата е да спомогне за преценката дали колонията белоглави лешояди в Кресненския пролом ще се възстанови. Припомняме, че през месец март 2017 когато цялата колония беше отровена.

„Здравейте, отново настъпи най-горещата и суха част на лятото и белоглавите лешояди от Кресненския пролом (тези, които оцеляха след трагичните събитя от март 2017 и техни гости) за поредна година се преместиха за летуване във високите части на Пирин. Ще се радваме да споделите с нас всяка информация (брой, дата, място, поведение и т.н.) и/или снимки за наблюдавани лешояди във високите части на Пирин, а може би и на Рила.
Моля, разпростанете до ваши приятели, колеги и познати, че очакваме данните на съобщения до ФБ страницата на ФДФФ. Вашата информация, ще ни помогне да преценим, дали, и доколко е възможно, колонията в Кресненския пролом/Пирин, да се възстанови от останалите птици и такива, които са се присъединили към тях. Всички подали такава информация, ще бъдат упоменати в годишния доклад за състоянието на вида в района.“

Comments

comments