Ученици от Симитли с благотворителен базар в помощ на болния Вальо

Учениците от XI “Б“ клас на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли се включиха в благотворителна инициатива с кулинарен базар.

Гимназистите направиха и опаковаха сладки и продаваха сладкото изкушение за сумата от 1 лев заедно с чаша безалкохолна напитка.

За два дни учениците реализираха продажби за 101 лева, като техните съученици и учители подкрепиха инициативата на драго сърце.

Събраните средства ще отидат в банковата сметка на тригодишния Валентин Зашев, чиято история трогна единадесетокласниците.

Съдбата на малкия Валентин, който само на три годинки трябва да се бори с коварна болест, трогна всички, закупили и организиралия акция в подкрепа на детето. Малкият Валентин Зашев е от Кюстендил и му бе поставена една от най-тежките диагнози – Остра Б клетъчна лимфобластна левкемия. Сега Валката, както го наричат близките му, вместо да играе с малкото си братче, трябва да се бори за живота си. Сумата, която е необходима за лечение, е непосилна за семейството.

Най- активно в базара като приготовления и работа се включиха Симона Делиова, Ванеса Валеова, Ралица Рангелова и Гергана Атанасова, а съучениците им от XI “Б“ клас ги подкрепиха също.

Доброто продължава да съществува с прекрасната инициатива на децата ни, нека бъдем по-добри и да помогнем на Вальо да оздравее.

В целия град Симитли, в търговските обекти са разположени и кутии за дарения на Вальо. Директен превод по сметката на момчето може да се направи в Първа Инвестиционна Банка:

Можете да помогнете на малкия Валентин с превод по сметка:

Първа инвестиционна банка

IBAN BG02FINV91501316843960

BIC/SWIFT код: FINVBGSF

Титуляр: Валентин Валентинов Зашев

Comments

comments