Утешителна победа за националите в края на евроквалификациите

Националният отбор по футбол завърши с успех европейските квалификации за Франция 2016. Пред около 1000 зрители на ст. „Васил Левски“, които предотвратиха нов антирекорд по посещаемост, тимът на Ивайло Петев победи Азербайджан с 2:0. Националите показаха много по-сърцата игра от предишните си двубои, карайки футболните привърженици у нас да се питат защо това не се случва във всяка среща на „лъвовете“.

Напълно очаквано президентът на БФС Борислав Михайлов не присъства на срещата, а същото важи и за неговите заместници.

Головете за първия ни домакински успех в последните два квалификационни цикъла за еврофинали отбелязаха Михаил Александров в 20′ и Димитър Рангелов в 56′. За халфа на Лудогорец това е дебютно попадение с националната фланелка.

Така България завърши на четвърто място в крайното класиране на осма група с актив от 3 победи, 2 равенства, 5 загуби и 11 точки – на осем от третата позиция, даваща право на бараж за шампионата във Франция. Тя бе заета от тима на Норвегия, който допусна обрат от 1:0 до 1:2 при гостуването си на Италия, а от това се възползва съставът на Хърватия, който надигра Малта с 1:0 и се класира директно за ЕП като втори в групата.

Следващите значими мачове за националния ни тим са чак следващата есен, когато започват квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 година. Сред съперниците ни в групата са грандовете Франция, Холандия и Швеция.

Comments

comments