Ултраси на „Левски“ са задържани за побоя над Слави Ангелов

Ултраси на „Левски“ са задържани за нападението на журналиста Слави Ангелов при днешната акция на полицията. По информация на Би Ти Ви задържани са общо седем души в кварталите „Подуяне“ и „Бенковски“, а четирима от тях са ММА бойци.

Съобщават се имената на Даниел Илиев, Павел Георгиев, Любомир Делев и Бисер Митрев. Всички те са част от фен фракцията на „Левски“ „София-Запад“. Илиев, Георгиев и Делев са сред тарторите на фенската фракция на сините и предвождаха шествието при последното дерби на сините с ЦСКА през февруари.

При акцията главният прокурор Иван Гешев обяви, че задържаните са част от „престъпна група за силови действия и нанасяне на телесни повреди“. „Един от случаите, който се разследва е и нападениет над Слави Ангелов“, каза Гешев.

Главният редактор на „168 часа“ Слави Ангелов беше нападнат пребит пред дома си на 17 март. Още тогава се появи версия за нападение от футболни хулигани.

По непотвърдена информация тримата задържани са заподозрени и за побоя над служителя на „Левски“ Цветан Ангелов. Той беше нападнат до стадион „Георги Аспарухов“ на 21 август 2019 г.

Comments

comments