Украинец поема Пирин Благоевград


Пирин Бл изненадващо освободи старши треньота Иво Тренчев. В събота орлетата победиха Локо София с 3:1 в контрола у дома, а вчера ръководството обяви, че се разделя с наставника. Причината – влизането на нов собственик в клуба, който си води и свой наставник. Става въпрос за укарински инвеститор, който ще има свой представител в Пирин. Според запознати, неговата фамилия е Аргиров. Той ще бъде представен в четвъртък (8 февруари), когато орлетата са насрочили пресконференция. Не нея ще бъде представен и новият старши треньор, който също е украинец. Засега от Пирин пазят имената в тайна, като делата се движат от управителя Петър Занев.

„След разговор между ръководството на ОФК Пирин Благоевград и бъдещите инвеститори, бяха планирани основните приоритети в развитието на клуба в рамките на следващите шест месеца. Сред водещите цели са финансовото оздравяване и промяната в спортно-технически аспект. Първите действия в тази посока бяха осъществени, като едно от основните и в същото време трудни решения бе свързано със смяната на настоящия треньорски щаб на представителния отбор. Новият старши треньор и неговият екип ще бъдат представени в четвъртък, 8 февруари, на пресконференция, на която ще бъдат оповестени и подробности относно бъдещото развитие на клуба. Информация относно пресконференцията ще бъде предоставена допълнително. В следващите дни тренировките на отбора ще бъдат водени от Мирослав Митев и спортния директор Петър Михтарски. ОФК Пирин благодари на Иво Тренчев и неговия екип за положените усилия и постигнатите резултати и им пожелава успех!“, написаха благоевградчани на сайта си.

За бившия футболист и юношата на зелените Иво Тренчев това бе втори престой като наставник на Пирин, след като той вече води тима в периода 2013-2015 г. Пое кормилото на 31 август миналата година и зае поста на Радослав Митревски, който бе освободен след лошия старт в първенството и спечелената само 1 точка в първите шест мача. Под неговото ръководство отборът се стабилизира и изнесе много силни мачове. Зелените са и на четвъртфинал за купата, където срещат Хебър.

Представянето на Пирин досега по нищо не подсказваше за настъпилите действия по отношение на Тренчев, който впрочем нямаше УЕФА Про лиценз.

Comments

comments