Уволнен e директорът на РДГ-Благоевград Иван Гергов. Разследване на главния ни редактор от края на март, осветли нередности с отдаден от дирекцията имот

Снимка: struma.com
Снимка: struma.com

Директорът на РДГ-Благоевград е дисциплинарно уволнен, според първоначална информация. Днес Иван Гергов е получил заповедта.

В края на март, разследване на главния ни редактор Мариета Димитрова за отдаден от Дирекцията имот, в нарушение със закона бе публикувано в zaistinata.com.

В материала е описано, че помещение в идеалния център на Благоевград, към което интересът е сериозен заради локацията, се превърща в магазин за дрехи, въпреки предназначението му като „заведение за хранене“.
Това се случва, след като собственикът на обекта – Регионалната дирекция по горите, затваря очите си за нарушението.

На 12 септември м.г. е проведен търг с открито наддаване, на който по неофициална информация се явяват няколко участника. Печели едноличното дружество „Тита 86“ със собственик Таня Станчева. Според Търговския регистър предметът на дейността и е „търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки“. Веднага след подписване на договора и последвалия козметичен ремонт, в помещението е открит магазин за дрехи.

Това се случва въпреки, че предназначението на имота не е сменено. В договора на „Тита 86“ с Районната дирекция по горите в Благоевград, също изрично е упоменато, че той е отреден за „заведение за хранене“, според наш източник и според копие на договора, до който успяхме да се доберем, още преди РДГ-Благоевград да ни го предостави официално. При това положение, се оказваше, че са нарушени и заповедта на министър Порожанов, и договорът с регионалната дирекция по горите, и закона.

Документи получихме по ЗДОИ и от РДГ, но в договора имаше известни разминавания и разлики с този, който вече бяхме виждали. Още на първата страница имаше заличени думи, на мястото, на което бе описано предназначението на имота. Това и други разминавания и заличени обстоятелства, ни провокираха да изпратим няколко запитвания до Министерство на земеделието, храните и горите.

До министър Порожанов изпратихме и заявления по ЗДОИ, за да получим договора за имота и от принципала, за да установим на какво се дължи разминаването в документите.

В резултат на липсващите отговори, подготвихме и сигнал за проверка до Прокуратурата, преди да бъде подаден обаче, стана ясно, че Иван Гергов е уволнен.

Каква ще е съдбата на имота, все още обаче не е ясно,затова ще продължим да питаме и следващия директор.

Колегите от struma.com също съобщиха за уволнението и допълват други нарушения със запечатването на цех  на бизнесмен от Разлог. Пропуски  и забавяне на запечатването визират те, като причина за освобождаването на Гергов днес.

Comments

comments