Три версии за катастрофиралия военен камион с бежанци

 

Военно-окръжна прокуратура работи по три версии за катастрофата с военния камион на българо-турската граница, при която загинаха двама мигранти от Афганистан, а 21 бяха ранени. Това обяви пред БНР военният прокурор полк. Христо Тинев. Днес предстои камионът, който стана инцидентът да бъде изтеглен от местопроизшествието.

Военният камион е превозвал 35 мигранти, а военнослужещите в него са били двама. Полковник Тинев разясни версиите. Той отбеляза, че се работи по три версии.

„На първо място, разбира се, е виновно поведение на водача, на второ място техническа неизправност на автомобила и на трето евентуално, някакво агресивно или неправомерно поведение на мигрантите, които са в причинна връзка с инцидента. Тези версии тепърва ще бъдат разглеждани и установявани“, заяви полковник Тинев.

Пострадалите военнослужещи са от формирование Бургас. Служителите са на гранична полиция, които осъществяват съвместен патрул по охрана на държавната граница. Днес предстои аутопсия на загиналите мигранти и повторен оглед на мястото на инцидента. Ще бъде назначена и съдебна автотехническа експертиза.

Comments

comments