Трима задържани след акция срещу наркоразпространението в Пиринско

 

Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещства е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 11.08.2023 г. в с.Кромидово, общ. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич и РУ-Сандански, е проверена жилищна сграда и прилежащо към нея дворно място, обитавани от 33-годишен мъж от гр. Сандански. На приземния етаж на сградата, от органите на реда са открити три сгъваеми конструкции тип палатки, оборудвани с лампи и вентилатори, в които е установено да се отглеждат около 36 бр. зелени тревисти растения, реагиращи положително на канабис с общо тегло около 6,550 килограма. В същото помещение е намерена и около 4,500 килограма суха тревиста маса, която след направен полеви тест също е реагирала положително на канабис. 33-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а за случая е уведомена компетнетната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

В обедните часове на 11.08.2023 г. в ж.к. „Освобождение“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е извършена проверка в жилище, обитавано от 39-годишна жена от града, където е намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо около 0,9 грама канабис. Жената е задържана със заповед за задържане до 24 часа. Образуван е заявителски материал.

Около 23:50 часа на 12.08.2023 г. в гр. Хаджидимово, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е проверен 25-годишен мъж от града. У него е открита около 1,4 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образуван заявителски материал.

Comments

comments