Тома Биков отговори на Цветанов да не се приеме Бюджет 2021: Това е глупав призив!

Призивът на Цветан Цветанов депутатите от ГЕРБ да не подкрепят бюджета за 2021 година е не просто наивен, но и глупав. Той не идва нито от ляво, нито от дясно. Идва от нищото. Ако се вслушаме в съветите на бившия зам.-председател на ГЕРБ означава да оставим стотици хиляди българи сами в тази безпрецедентна криза. Означава да съборим цялата държава, за да може господин Цветанов, госпожа Нинова и множеството лидери на либералната опозиция да се почувстват добре. Защото ако приемем призива му това ще бъде единственият резултат. Това коментира в социалните мрежи депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Поводът е писмото, което бившият втори в ГЕРБ изпрати до бившите си колеги в Народното събрание. 

Цветанов моли депутатите на управляващата партия да не се подвеждат и да не одобрят проектобюджета. Той настоява, че ако това стане, ще е под натиска на премиера Бойко Борисов. Цветанов им пропомня общото минало, изтъквайки, че заедно са се борили за благото на страната, сега обаче бъдещето е поставено на риск, ако се приеме бюджетът.

„Заедно носихме България в сърцето си и заедно се опитвахме да вземем най-добрите решения за нейното бъдеще. Горд съм, че нито веднъж не допуснахме Народното събрание да приеме акт, който да накърнява интересите на българските граждани“, изтъква Цветанов.

На призива му обаче Тома Биков отговаря още:

Депутатите от ГЕРБ изразяваме волята на избирателите на партията, пред които сме поели ангажимент преди близо четири години. Пред тези избиратели пое ангажимент и господин Цветанов, но не го изпълни. Днес той иска от нас да направим същото. Аз няма да го направя, точно защото животът ще продължи и след края на мандата.

Comments

comments