ТИР падна върху релсите и се запали, водачът загина

 

Около 18:30 часа вчера, тежкотоварен автомобил, движещ се от Велико Търново към Русе, е паднал върху жп линията между селата Петко Каравелово и Раданово, община Полски Тръмбеш, след което се е запалил.

 

Водачът на камиона, който е с турска регистрация, е загинал. Възникналият при катастрофата пожар е потушен.

 

 

Инцидентът е станал на главния път Русе- Велико Търново. Свидетели коментират в социалните мрежи, че турският камион без видима причина е навлязъл в лявото платно за движение и после е паднал през моста на жп линията.

 

От Противопожарната служба във Велико Търново съобщиха, че тежкотоварният автомобил, който е превозвал технически изделия, първо е паднал върху мрежата високо напрежение, при което най-вероятно е станало късо съединение и поради това се е запалил. Водачът е загинал в кабината.

От Железопътна инфраструктура предстои да организират кранове, които да премахнат камиона от релсите, след което ще се прецени какви са щетите по железния път.

 

Предстои и възстановяване на контактната мрежа.

 

Движението на влаковете от и за Русе е спряно за неопределено време. Автомобилният трафик се пренасочва през обходни маршрути.

 

От Пътната агенция съобщиха, че временно се ограничава движението по път I-5 Полски Тръмбеш – Велико Търново в района между селата Раданово и Петко Каравелово поради пътнотранспортно произшествие.

 

Трафикът се извършва по обходен маршрут: път I-5 Стефан Стамболово – път III-504 – Обединение – път III – 502 – Полски Тръмбеш и обратно.

Comments

comments