Телефонни измами: С над 1000 лв. и злато изгоряха две пенсионерки в Петрич и Гоце Делчев

телефонни измамници

В РУ-Гоце Делчев е получен сигнал от 80-годишна жена от гр. Гоце Делчев за това, че около 11:40 часа на 06.07.2017г. е получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител и въвеждайки я в заблуждение, че ще помогне за залавянето на телефонни измамници й поискал парична сума. Потърпевшата е оставила на капака на лек автомобил, паркиран пред дома й, плик със сумата от около 1 000 лева и златни накити. За случая е уведомена РП-Гоце Делчев. Работата продължава.

В РУ-Петрич е получен сигнал от 66-годишна жена от гр. Петрич за това, че около 16:00 часа на 06.07.2017г. й е поискана парична сума от мъж, представил се за полицейски служител, който й съобщил, че така ще окаже помощ за залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата е оставила пред дома си плик със сумата от около 180 лева. Уведомена е РП-Петрич. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мн
ителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване а парични суми. Не давайте пари на никого и бъдете внимателни.

Comments

comments