С уникално шоу ученици от Симитли „спасиха“ Коледа

Кой открадна подаръците на Дядо Коледа, може ли да се спаси най- очакваната нощ за децата и мързелив ли е белобрадият старец разказаха в уникално коледно шоу учениците от СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Симитли. Ученици под ръководството на Таня Пирнарева изпълняващи проект „Твоят час” потопиха учители, ученици и гости в нетрадиционно отбелязване на Коледа.

Много песни, музика и веселба, съпътстваха разказа за коледната нощ, в която Дядо Коледа изгуби своите подаръци, а Снежанка и работливите джуджета се опитаха да спасят коледата на хиляди деца по света. Понеже приказката бе разказана нетрадиционно, учениците от 5, 6 и 7 клас бяха предизвикани да я завършат със своето въображение, а най- оригиналният разказ спечели награда.

Шестокласниците се оказаха най- креативни, като включиха в своя разказ много приказни герои , които помагат за спасяването на Коледа. Интересни игри и забавления с надяждане на традиционните за Коледа мандарини, предизвикаха смях в залата, а най- бързият в надяждането спечели килограм от коледния плод. Още много подаръци получиха и учениците от публиката, като отговaряха на въпроси свързани с интересната интерпретация на Коледа. Едночасовото шоу завърши с много положителни емоции, веселба и танци във физкултурния салон на гимназията.

Бяха раздадени и наградите на печелившите в конкурса за кукерска маска, който училището организира, а най- хубавите маски взеха и големи награди. Изобретените от учениците маски може всеки да види на партера в сградата на общинска администрация Симитли.

Comments

comments