С поход към централата, Джевдет Чакъров заяви: Активът казва „ДПС без Пеевски“

Говоря от името на целия актив от цялата страна, от всички структури, които предложиха да се проведе среща, започна брифинга си съпредседателят на ПГ на ДПС – Джевдет Чакъров.

Среща се преведе в столицата, а стотици членове и симпатизанти скандираха „ДПС“ пред сградата.

Изцяло актива застава зад призива на д-р Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски. Всички призоваха за ДПС без Пеевски, каза Чакъров.

Според членове срещата е по желание на актива и няма хора, които „не знаели защо са там“.

Всички категорично са за недопускане на етническо напрежение в страната. ДПС е в основата на етнически модел. ДПС е за етническия мир. Няма да се позволи да има подмяна в партията. ДПС е в оздравителен процес. ДПС ще върне ценностната система, съдържателността си, нормалността на базата на демократичните принципи, каза Джевдет Чакъров.

Той обяви, че тепърва ще се обсъжда свикването на Централен съвет. Той каза, че ще има прессъобщение за датата за свикване на конференция.

По желание на структурите на ДПС от цялата страна свикваме заседание заедно с изключените и напусналите парламентарната група, за да потвърдят искането за оставки – на Делян Пеевски и останалите, посочени от Ахмед Доган, обяви по-рано днес изключеният от парламентарната група – Тимур Халилов.

Заседанието започна от 11 ч. в хотел „София Балкан Палас“ (бившият хотел „Шератон“).

След изказването на Чакъров всички се отправиха към централата на партията – на бул. „Александър Стамболийски“.

„От 3 седмици централата на ДПС е изпразнена. Най-церемонно всички бяха принудени да напуснат централата. Няма къде да посрещаме нашите колеги. Сървърът на партията е изключен. Няма комуникация между структурите, имейлите не работят. Достъпът е спрян от IT специалисти. Нашият колега, който отговаря за тези неща, каза, че сървърът е прехвърлен на друга фирма. Сутринта централата ни беше отворена и имаше работници. Но само последните два етажа се ремонтират. Другите вече са ремонтирани“, каза Джейхан Ибрямов.

Comments

comments