С какво се отличава бохемския интериорен дизайн?

Включете в интериорния дизайн на вашата трапезария еклектичната бохемска тенденция. Това означава да пресъздадете буквално една съкровищница, пълна с вдъхновяващи домашни съдове, донесени от четирите края на света, удобни мебели и много естествени материали. Бохемската тенденция е невероятно артистична, но и изключително изтънчена, ако е направена така, както трябва. Иска ли ви се да се чувствате малко по-приключенски в дома? Нека ви покажем как …

Прегърнете земните тонове с мека мебел и трапезна маса в органични нюанси. Неутралните цветови палитри са приказна основа за бохемския интериорен дизайн, която след това може да бъде оживена чрез наслояване на наситени, земни тонове. Затова нека стените и големите мебелни комплекти да бъдат в свежо бяло, благородно  бежово или деликатно сиво, след което добавете земни тонове чрез меко обзавеждане и по-малки мебели като масичка за кафе, трапезарен стол и други. Помислете за топлите теракотни, богатите кафяви и жизнените зелени тонове, които се срещат в природата.

След като създадете интериорната цветова схема върху земна основа, е време да увеличите цветовата палитра още повече. След включването на приглушени нюанси, срещащи се в природата, добавете малко драма с докосвания на смели тонове като фуксия и портокал или дори драматично черно. Използвайте тези жизнерадостни нюанси едва доловимо, така че вашият бохемски декор да не се промъква в силната и горда максималистична тенденция (освен ако това не е целта на създавания от вас външен вид). Добавете цветен килим, декорни възглавнички и одеяла с ярки помпони и пискюли. Това е всичко, от което се нуждаете, за да завършите тази привлекателна цветова схема.

Красотата на бохемския дизайн се изразява в това, че не пресъздава определено място или епоха. Той заимства влияния от различни десетилетия и далечни места, като ги обединява хармонично. Един от най-лесните начини да направите това е да добавите някои щрихи, вдъхновени от пътуванията ви до екзотични места. Ако имате достатъчно късмет и сте си събрали разлчни елементи от вашите пътувания по целия свят, сега е моментът да ги оставите да сияят. Ако не, изберете уникално изглеждащи предмети с ярки шарки – от етно мотиви до животински отпечатъци, за да добавите това усещане във вашия дом.

Бохемският стил в дизайна е свързан с уникалното. Тази уникалност идва от занаятчийското усещане, което тези вдъхновени от пътуванията елементи имат. От мебели и аксесоари с несъвършени форми до изкусни тъкани с камъни и мъниста, външният вид на бохо стила трябва да излъчва усещане на ръчна изработка и майсторство на всеки етап от производството си. Това може да са деликатно издълбаните дървени дъски, в които ясно личат несъвършенствата на дървесното зърно. Именно те ще внесат селска елегантност във вашите основи за маса. Това може да са и  очарователно изтъкани текстилни изделия, които да добавят тактилен щрих към леглото, дивана или фотйойла. И никога не подценявайте силата на изявление ръчно изработена ваза, пълна със свежи естествени цветя.

Comments

comments