С какво е най-добре да съчетаем сакото?

Дамските сака са изборът на почти всяка работеща жена, с чиято помощ тя поддържа своята лична увереност, самочувствие и чар. Всички добре знаем, че трябва да се представяме максимално добре на работното място, за да ходим там с желание и удоволствие и да постигаме добри резултати. Психолози твърдят, че част от подготовката за това са именно дрехите, с които ще отидем там. Трудна, но не невъзможна задача е да се подберат най-подходящите от тях за ежедневието.
С напредването на годините и традициите са се изменили и така много от типично мъжките облекла се носят и от жени. Класическият топ модел блейзер за представителките на нежния пол е семпло, максимално опростено и едноцветно. То дава пълната свобода да се комбинира с почти всички типове рокли и обувки, като най-добре е роклята да е къса и вталена, за да се създаде повече естетичност и прилежност. Вторият вид сака са карираните, които доста често създават представата за част от униформа и внушават строгост и дисциплина. Техният най-добър другар са също карираните поли, като чрез съчетанието им се създава чувство на допълване и цялост. Що се отнася до обувките, то те задължително трябва да са едноцветни, за да не се претрупа целият външен вид.

По магазините все по-често могат да бъдат открити и така наречените ретро сака с малко по-големи от стандартните копчета, направени от дървен материал. Те са подходящи за по-неглижиран дрескод и уикендите, отивайки си перфектно с обикновен модел джинси или панталонки. Тези сака ще се превърнат в любимци на вашите поизбледнели и остарели гуменки или пък ефирните и нежни обувки тип балеринка. Нека обърнем внимание и на екстравагантните и авангардни дамски блейзъри с уголемени, издути рамене, които са все по-нарастваща тенденция напоследък. Тяхната нетипичност и шик са достатъчни, за да накарат притежателя си да се отличи от всички останали и да изпъкне. Те обаче са строго елегантни и не предполагат комбиниране с нещо по-различно от едноцветна риза и обувки на висок ток или платформа. Професионалистите съветват да не се добавят бижута, тъй като се рискува да се създаде нежелан кич.

Comments

comments