Съдът решава дали да задържи задържаните мигранти за безредиците в Харманли

Трима непълнолетни афганистанци и 15 навършили пълнолетие ще застанат пред съда в Харманли в понеделник. Те са обвинени в хулиганство, съпроводено със съпротива срещу органи на властта, отличаващо се с особен цинизъм и дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор 17-те обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Според обвинението те са участвали в безредиците, като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.
Специализираният съд вече остави 20-годишният Бахир Янурал в ареста по обвинение, че е запалил българското знаме. Афганистанецът беше задържан в лагера в Харманли преди два дни по време на избухналите безредици.

Прокуратурата смята, че ако Ярунал е на свобода, може да извърши друго престъпление, пише Mediapool.bg.

Прокуратурата твърди, че младежът е влязъл у нас нелегално. Опитал се да мине и границата със Сърбия, за да стигне до Франция, но бил заловен. Освен това той хвърлил и камък срещу полицай.

По време на размириците в мигрантския център в Харманли 400 мигранти бяха арестувани, а 24-ма полицаи бяха ранени. До бунта се стигна след като властите поставиха лагера под карантина, въпреки че лекарите не установиха опасност от зараза.

Comments

comments