Съветници от ГЕРБ искат платено паркиране между блоковете в центъра на Благоевград

Да се сложи край на безплатното паркиране в междублоковите пространства в центъра на Благоевград. Това искат общински съветници от групата на ГЕРБ. Според тях оставянето на коли на нерегламентирани места води до хаос, напрежение между водачите и на практика е начин да се избегне плащането в „синя зона”, пише Илинденпрес.

„Тези нерегламентирани места за паркиране, тези „мъртви точки” са в обхвата на „синята зона”, но не са разчертани и това се използва от част от шофьорите. Новата Наредба трябва да регламентира, че всяко паркиране в границите на „синята зона” е платено. Няма значение дали колата е на улица, в междублоково пространство или в някаква „мъртва точка”, коментира общинският съветник Кирил Илиев.

Той разясни, че при приемане на новата Наредба ще се плаща и за първи автомобил, зоната на платеното паркиране обаче няма да се разширява. Ще се даде възможност и за закупуване на „златен талон”, с който ще може да се паркира безплатно навсякъде и по всяко време. Общинският съветник смята, че трябва да се засили контролът по отношение на „синята зона”. Време е да се обърне внимание и на някои таксиметрови шофьори, които на стоянката край магазин „Билла” и на още няколко стоянки заемат и платени паркоместа. По този начин падат приходите на Община Благоевград.

Кирил Илиев призна, че привилегията за безплатно паркиране остава за всички 41 общински съветници, за кметовете и кметските наместници на населените места в общината. Дали е морално и справедливо това? Според Илиев решението е правилно, тъй като местните парламентаристи често имат работа в сградата на Община Благоевград. Не става въпрос само за участие в комисии и сесии, но и за съдействие за решаване на важни за гражданите въпроси.

„Проблемът е, че някои колеги злоупотребяват и дават талоните си на техни близки. Някои дори правят повече ксерокопия и ги раздават на други хора, което е укоримо и не го приемам. В други случаи пък дават автомобилите си на съпруги, деца, роднини, на други лица, които също паркират безплатно с талона на въпросния съветник”, допълва Кирил Илиев.

Comments

comments