Структурите на ГЕРБ в област Благоевград се активират в защита на Цветанов. Факти и документи са квалифицирани като „медийни манипулации“

 

55840611_1025669577631257_6758249512633892864_n (1)

 

Областното ръководство на ПП ГЕРБ- обл. Благоевград се активира в защита на Цветан Цветанов. Във фейсбук страницата „Цветан Цветанов е невинен“ е качена декларация от името на структурата.

В декларацията, представителите на партията от Благоевградска област окачествяват като „медийни манипулации“, изнесените през последната седмица данни за апартаментите купени много под пазарната цена. Самите те съзирали опит, партията им да бъде дискредитирана, да бъде разцепена и обезсилена преди евроизборите през май. Единственото странно е, че не се виждат имена, не се знае кой е подписал декларацията, да не вземе да се окаже, че един я е писал, а другите не знаят?!

По важно е обаче, истина или манипулация е всичко и колко точно е невинен Цветанов.

Манипулация или истина е, че Цветан Цветанов е придобил имот на цена, много под пазарните? Нереално ниски стойности по сделки за замяна на имоти между строителна фирма “Артекс” и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов – това установява анализ на документацията по сделката, извършен от експерти на „Антикорупционен фонд“, съвместно с екипа на „Свободна Европа“. Да, става дума за документи, а не за хвърлени в пространството данни.Факти. Никъде не виждам лъжа или манипулация, самият Цветанов не отрече изнесените факти.

Колкото и да се напъват партийните функционери, няма как да убедят хората, че всичко е наред, че Цветанов е невинен, а всичко е един сценарий, в който някой се опитва да ги „събори“.

Вероятно всички те не осъзнават, че за пореден път унижават хората, опитвайки се да ги заблуждават. Много хора от структурите на ГЕРБ, вероятно мислят, че народа е достатъчно глупав и ще повярва отново на защитната им пледоария, същия онзи народ, който ги избира три пъти/което до някъде им дава основания да го мислят/.

Пропускат, обаче факта, че на народа му омръзна, той вече не иска да бъде лъган и унижаван, народа отдавна не вярва на думи. Това се разбира и от част от коментарите във Фейсбук, именно под защитната декларация:

Благоевград… – Град без работа и бъдеще благодарение и на Цветанов. Какво защитавате? – Защитавате мизерията си! По ирония на съдбата, преди да дойде ГЕРБ на власт във Вашият град имаше повече работа отколкото сега- 10 години по- късно. София съществува и се развива благодарение на харченето да държавните пари. Как би се развивал градът Ви ако приоритетно във Вашият град се харчат 11 милиарда? С този пример да осъзнаете, че просто Ви използват за собствените си цели и после пак ще Ви оставят в мизерията. За това … – Късмет с декларациите!

„Да сложат имена и фб профили да ги видим кой ще се подпише да бере после срам пред цяла България.“

2Оказва се, че колкото и декларации да публикуват, няма да им е лесно да измият срама!Няма да е лесно да убедитят хората, а това, че реагират днес, не е много разумно решение, защото утре може да се окаже, че сте защитавали едно нарушение на закона/не че това им създава дискомфорт/.

 

Повече се ядосвам обаче, когато партийни функционери, които купуват медии на килограм, използват ги и ги режисират, заговарят за „медийни манипулации“. Чувам, че скоро и на свои събрания говорили, че ще борят фалшивите новини, защото те били вредни.

Имам чувството, че става дума за някакъв чисто медицински проблем, иначе не бих могла да си обясня шизофреното поведение на доста хора. И преди да са ме обвинили, че манипулирам читателите, че ги обиждам или клеветя, ще се обоснова. Имам доста ярки примери през годините, как определени местни политици обикаляха редакциите, за да плащат „информационно обслужване“/медиен комфорт/, за да не бъде петнена репутацията им, имаше и такива, които плашеха журналисти и редактори, за да не „говорят много“. Имаше и такива, които водиха дела срещу журналисти само, защото не успяха да ги овладеят.

Не ми се отваря темата за атаките между членове на партията, които се атакуваха един друг пак през медиите. Имаше депутатите, които заплашвах колегите си с определени медии и вадене на „компромати“ и още, и още мръсотия.

И днес, същите тези индивиди говорят за фалшиви новини, говорят за манипулации, които се правят, за да уронят така или иначе изгубения им престиж. Същите хора си позволяват да заклеймяват журналисти и тяхната работа само, защото това, което излиза не е по вкуса им и засяга интересите им.

С риск да бъда обвинена, че съм пристрастна ще кажа, че познавам онези журналисти, които извадиха данните за „апартаментгейт“, с чиста съвест и без никакво съмнение ще кажа, че те са от онази порода журналисти, които днес са на изчезване. Такива като тях вече няма, те говорят с факти и документи, те не разчитат на „сензации“ и „шокови заглавия“, те говорят умерено и обосновано. Те трябва да бъдат уважавани, а не обиждани, защото са малко и пазят с всички сили онова, което е останало от журналистиката у нас.

А на онези, които ще продължат да защитават Цветанов, ще кажа, че това не стига! Трябва още малко да напънете, някъде прочетох, че “ има песни, които  трябва да се пеят при тежки проблеми. Моите три песни са : ..Бог е Любов“,“На Учителя“ и 91 псалом.“ 91 псалом по-трудно можете да откриете в дисковете.
Ето и едно видео,където можете да чуете песента и започвайте да пеете :

https://www.youtube.com/watch?v=EawZNhvGFq4#lq-lq2-hq-vhq

Comments

comments