Странни, но вкусни диети, които работят – отслабнете с бира, наденички и десерти!

Когато човек чуе думата диета, той започва да си мисли за храни, които не са вкусни, полусурови са или пък се стресира от факта, че трябва да ограничи приема на продукти до минимум и да гладува като куче. Има обаче хранителни планове, в които влизат калорични и любими храни и пак се отслабва.

Преди 14 години студент успя да свали над 110 кг, след като консумираше само сандвичи Subway, припомня Men’s Health. „Някои диети са базирани на храни, които хората обичат и те ги спазват по-лесно“, казва експертът по отслабване на мъжкия сайт Алън Арагон.

Ето и кои други странни диети все пак работят:

50da731dec41f1df3235e120e87f5e42

Бира и наденички

С тази нетипична диета Ево Тера (44) от Аризона успя да свали 8 кг за 30 дни. Дневният му прием на калории не надвишавал 1500 – най-вече от висококачествени колбаси и бира. „Не смятам, че диетите са ограничаващи. Има толкова видове колбаси и бира, колкото не можете да си представите“, казва Тера.

Към месото понякога той е добавял лук и чушки.

Как работи Тази диета не вреди в краткосрочен план, обяснява Арагон. Но ако се подложите на нея месеци наред, ще лишите тялото си от важни съставки. Месото съдържа много протеини, което е важно за отслабването. Съблюдавайки и конкретен калориен прием (който при Тера е много удачен), ще успеете да свалите по 1-2 кг на седмица. Японски учени установиха, че умереният прием на алкохол повишава чувствителността към инсулин, което позволява на тялото ви по-ефективно да изгаря захар. Бирата, за щастие, е нискоалкохолна напитка и е идеална в случая. aeea1b30dcc2cc9e01bb44c66d270905

Бактериалната диета

В този хранителен план не трябва да си броите калориите. Идеята е да консумирате продукти, които повишават популацията на полезните бактерии в стомаха, обяснява Стела Метсовас, автор на 21-Day Digestive Health Detox. Тя споделя, че нейни клиенти, които хапвали най-малко по една чаша храни, богати на пробиотици (като кисело мляко и кисело зеле) са отслабнали с около 9 кг. за 6 месеца, без да намалят приема на храна и да си броят калориите.

Бактериите играят значителна роля в регулирането на метаболизма и апетита, казва Жерард E. Мълин, MD, доцент по медицина в Johns Hopkins . „Вие не сте това, което ядете, а това, което абсорбирате. А здравословното съотношение на добри и лоши чревни бактерии може да помогне за регулация на теглото ви.“, обяснява той.

248a33b3fee72f500e72fa1f6dc9b5cc

Яйца и десерт Скорошно изследване на университета в Тел Авив показва, че хора, чийто дневен калориен прием не надхвърля 1600 калории и които хапват богата на въглехидрати и протеини закуска, включваща и десерт, отслабват колкото тези на нисковъглехидратна диета (без десерт) – средно 14 кг за 4 месеца. Не само това, а хората, консумиращи 45 г протеин на закуска, свалили още 6 кг през следващите 4 месеца. Тези, които хапвали 39 г протеин на закуска, върнали повече от половината загубени килограми за същия период. Как работи Хапването на сладко сутрин предотвратява пристъпи на глад по-късно. Истината обаче се крие в протеините. „Консумирането на протеини в началото на деня ви помага да приемате по-малко калории в края му“, казва Елисабета Полити, експерт по диетите и фитнеса в центъра на университета в Дюк. Ето и каква закуска предлага тя: 45 г протеин или 2 яйца (приготвени както искате), 170 г кисело мляко или парче сирене и едно малко парче ябълков пай, чийзкейк или някакви бисквити.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments