Стотици участници се включиха във велошествието „Аз обичам Симитли“

Стотици се включиха във велошествието „Аз обичам Симитли“, което Община Симитли организира в днешния ден, по повод 55 годишния юбилей на Симитли.

От малки до големи, от града и от всички населени места в общината, пристигнаха участници, които се включиха и заедно подкараха велосипедите си за да направят празнична обиколка на града.

А по този повод общинското ръководство осигури на всички участници специални тениски с мотото на велошествието „Аз обичам Симитли“.

Всички колоездачи бяха облечени с юбилейните тениски, и с трибагреник на велосипедите поеха по маршрута на велошествието.

В спортното мероприятие, още в първите редици сред всички участници, бяха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, и депутатът Стефан Апостолов. Мероприятието бе подкрепено от много жители и гости на града, граждани и кметове по населени места.

След многото настроение от велошествието, всички участници уважиха и националния празник – Съединението на България. По повод 139 годишнината от Съединението, кметът Апостолов и всички присъединили се към мероприятието, поднесоха венец на паметник „100 години свобода“ в града.

Празничната програма по повод 55 годишния юбилей на Симитли продължава днес в 20:30 часа на площад „Септември“, когато ще се проведе втората церемония за награждаване на „Спортист на годината“ за 2023 година на Община Симитли.

Comments

comments