Стартира строителството на пътя Кресна-Влахи

Вчера, 28.09.2022 г., на заседание на Министерски съвет е одобрен проект за инвестиционен разход на община Кресна за реконструкция на общински път BLG 2131 /l-1/ гр.Кресна – с.Влахи.
Предложението на община Кресна е част от множество одобрени общински обекти, които са разгледани, анализирани и селектирани от експертите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (съкр. МРРБ). Одобрението на проекта е следствие от наличието на пълна проектна готовност, разрешения за строеж и декларация за приоритетност, предоставени от община Кресна.
Следствие на взетото решение МРРБ ще финансира пътя със сума в размер на 4 702 039 лв., съставляващи 50% от общия инвестиционен разход. Финансирането е в рамките на бюджета на Министерството за 2022 г. Остатъкът ще бъде дофинансиран през следващата година.
Предстои Министърът на регионалното развитие и благоустройството да сключи споразумение с кмета на община Кресна за финансиране, a строителните работи ще започнат веднага след превеждане на авансовата сума.
Основно реконструираният път Кресна – Влахи ще бъде пуснат в експлоатация през 2023 г.
Кметът, г-н Николай Георгиев, благодари на Министерски съвет за проявената грижа към местното развитие на община Кресна.

Comments

comments