Стартира дарителска кампания за МБАЛ Благоевград – „За да ни има“

 

От днес в Благоевград стартира дарителска кампания през платформата HelpKarma „За да ни има“, а целта е със събраните средства да бъдат закупени 10 животоспасяващи респираторни апарата. В кампанията може да се включи всеки, а инициаторите се надяват необходимата сума да бъде факт възможно най-скоро.

 

„Ситуацията в страната наложи инициирането й. Много хора искат да дарят, но не знаят как. Разговарях с директора на благоевградската болница д-р Митев и предстои да закупим 10 броя респираторни апарата, които ще са мобилни. Изборът падна върху тях, защото доставката ще бъде по-кратка, а и са по-евтини, което ще позволи да закупим по-голям брой, а именно десет. Другата оферта беше за стационарни апарати на двойно по-висока цена. По думите на д-р Митев и двата вършат работа, затова избрахме по-бюджетния вариант. Свързахме се с фирмата, която ще ги достави и в момента пътувам към София за сключване на договора. Апаратурата трябва да бъде доставена в рамките на четири седмици. Кампанията тръгна добре, провел съм много разговори с представители на бизнеса, които ще дарят.“ – каза в интервю за Радио Благоевград Стоян Реджов от организаторите.

 

Сумата за закупуване на респираторите е около 280 000 лева.

 

„Фирмата-доставчик прояви разбиране, че няма как ние да платим авансово и направихме договор, който ще бъде необвързващ в срокове за авансово плащане“ – каза още Стоян Реджов.

 

Своето дарение можете да направите чрез следния линк: https://bg.helpkarma.com/campaign/za-da-ni-ima-1185

 

Линк към сайта на дарителската кампания: zadaniima.com

Comments

comments