Собственикът на „Хиполенд“ получил предложение да продаде бизнеса си на съдружник на Сталийски

Собственикът на веригата магазини за детски играчки Мариан Колев е получил предложение да продаде бизнеса си, но не пряко от Александър Сталийски, сочен за близък до Делян Пеевски, а от съдружничка в негова фирма.

„Не познавам Сталийски и Пеевски. Имах предложение да ми бъде купен бизнесът от съдружничка на фирма на Сталийски, а впоследствие един от близките на Сталийски си позволил да предупреди, че ако протестирам, бизнесът ми ще фалира за пет минути“, каза Колев в интервю за Би Ти Ви днес.

Вчера във видео, заснето в един от магазините, Ивайло Мирчев от „Да, България“ съобщи, че Сталийски е оказвал на Колев натиск да му продаде бизнеса си.

Собственикът на „Хиполенд“ попадна във фокуса на общественото внимание след като пусна критичен към властта пост във „Фейсбук“ след като синът му е бил обгазен на протеста на 2 септември. Ден по-късно данъчни служители от Националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция влязоха в офисите и магазините на „Хиполенд“.

Проверката е установила несъответствие от 9.60 лв., вкарани в компютъра от касиерката, но незаписани в тетрадка, съобщи днес Колев. „Някой път случайностите са прекалено случайни“, коментира той.

Comments

comments