/СНИМКИ/ Третокласници от V СУ „Георги Измирлиев“ гости на „Празникът Гергьовден” в библиотеката

S2501395.JPG

На 4 май от 10.00 часа в Читалнята на Детския отдел се проведе Детско утро под надслов „Празникът Гергьовден” по повод Честване на празника Гергьовден – обявен за официален празник в Република България и за възпитаване на децата в българските традиции. Св. Георги е небесен покровител на българския народ, на 6 май се отбелязва Ден на храбростта и Българската армия, чества се и Празник на овчаря.

Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІІІ „а“ клас от V СУ „Георги Измирлиев“ с ръководител г-н Любчо Тиляшев.

Библиотекар от Детския отдел разказа на децата за празника Гергьовден. Малчуганите споделиха какво знаят за св. Георги и как празнуваме Гергьовден. Учениците рецитираха стихотворения за Св. Георги и празника Гергьовден от български поети. На учениците им бяха прожектирани кратките филмчета: „Свети Великомъченик Георги Победоносец” (от библиотека Православно християнче), „6 май – Ден на храбростта и празник на българската армия” и „Хубав ден Великден, още по-хубав Гергьовден”. Децата оцветиха картинки с лика на Св. Георги и на гергьовски агънца. С рисунките ще бъде направена изложба в класната стая на учениците.

Comments

comments