/СНИМКИ/ Откриха „Лятна музейна детска школа в РИМ-Благоевград

DSC_0054


Около 200 деца днес се включиха в двете големи събития, организирани от Регионален исторически музей – Благоевград. Водещ на откриването на шестнадесетата поред детска лятна музейна школа и откриването на „Изложба в обем – възприятие, чрез допир. Животните на Черно море“ бе Тоня Маринова – уредник в музея. На входа на музея всяко дете получи рибка, така се получи един голям рибен пасаж. Всички игри бяха свързани с Черно море и неговите обитатели, песните, които децата изпяха, също. Деца от почти всички училища в града се забавляваха заедно и заявиха своето желание и следващите дни да посетят музея заради изложбата и интересните тематични занимания, които ги очакват.

Утре дейностите продължават от 10:30 часа, когато темата ще бъде за безгръбначните обитатели на Черно море, а децата ще се запознаят с необятния свят на миди, медузи, ракообразни и мекотели.

Всеки желаещ може да се запише за участие на тел. 073/ 88 60 78, където ще можете да получите и информация за програмата и цената за заниманията.

DSC_0059

DSC_0072

Comments

comments