/СНИМКИ/ Ето кой е човекът, който нападна офиса на евродепутата Асим Адемов

Както вече съобщиха от 01 РУ Благоевград,  за времето от 14.30 часа на 08.12.20 г до 14.30 часа на 09.12.20 г. неизвестен автор  е увредил с твърд предмет входната врага на европейски информационен център, намиращ се на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Заведена е преписка в 01 РУ Благоевград за престъпление по чл. 216 от НК.

Свързахме се с Мария Данчова – асистент на депутата в ЕП Асим Адемов, която работи в офиса,  станал обект на нападението. Тя обясни, че подобни вандалски актове се случват за пореден път, а авторът на деянието е познат за тях.

“ Не ми е известно името на мъжа, но разполагам с негова снимка, защото този човек периодично си позволява да ни атакува вербално. Случвало се е,  да минава и да плюе по витрините на офиса. Първото му нападение беше през февруари 2020 год., тогава бе надраскал фолиото, с което е облепен офисът с нецензурни думи.“, разказва Данчова. Уточнява, че е имало и случай, в който мъжът е влизал при тях и е крещял- обидите и ругатните са изсипвани срещу момичетата, работещи в офиса, както и срещу ПП ГЕРБ.

“ В един от случаите, дори извикахме служителите на СОТ, защото той се държеше много агресивно и буквално ни постави в ситуация, в която нямахме избор, освен да потърсим помощ.“, разказа Мария Данчова.

От нейно име депозирани 4 жалби срещу мъжа, но до момента развитие няма. Единственото, с което разполага тя е  снимката на мъжа, направена по време на една от атаките му срещу партийния офис.

Мария Данчова изразява надежда, че след този пореден физически акт на агресия, полицията ще си свърши работата и ще се опита, да предотврати подобни инциденти.

„Надяваме се, че този път ще се вземат мерки, защото ние сме много притеснени. Тук работим две жени и няма как, да се  справим сами, ако утре реши да влезе отново и да ни нападне физически.“, допълва асистенът на Асим Адемов.

Призоваваме гражданите, които имат информация за човека от снимката, да се обадят в полицията.

Comments

comments