/СНИМКИ /Автобусни и таксиметрови превозвачи излизат на протест. Благоевградските фирми вече са в София и се включват в протеста

 

За 24 часа в цялата страна няма да се движат междуградските автобуси, а такситата в София ще спрат приложенията си в 8:30 тази сутрин.

 

Фирмите от бранша са недоволни от ветото на президента Румен Радев, защото стопира промените в Наказателния кодекс, инкриминиращи нерегламентирания превоз на пътници.

 

Ветото беше подкрепено в Народното събрание миналата седмица. Превозвачите заплашиха, че това е само предупредителен протест, ако не бъдат върнати старите текстове.

Благоевградските фирми също са в София и ще вземат активно участие в протестните действия.

Каква е ситуацията в страната

 

София

 

Преустановени ще бъдат превозите от 10.00 до 12.00 часа, както и превозите на таксиметровия бранш. Протестът ще се състои на пл. „Батенберг“.

 

Предвидено е протестиращите превозвачи да се придвижат по три лъча. Единият ще е от бул. „Цариградско шосе“ от „Църна маца“ в посока „Батенберг“, другият лъч ще бъде по бул. „Царица Йоана“, а третият сборен пункт е на бул. „Ботевградско шосе“. Заявили са участие около 100 автобуса и 2 000 таксиметрови автомобила.

 

Ще бъдат преустановени и превозите по различни общински схеми. Градските превози ще бъдат преустановени в рамките на два часа между 09.00 и 11.00 часа. Всички международни линии също ще бъдат преустановени.

 

Пловдив

 

Междуградските автобуси и таксиметровите превозвачи ще протестират в Пловдив.

 

Протестът ще засегне най-вече линиите по републиканската пътна мрежа, като ще се отрази най-вече на пътуващите до София и Пловдив. За времето между 9.00 и 11.00 часа ще бъдат преустановени превозите по областната и републиканската транспорта схема.

 

В Пловдив градският транспорт обаче се отказа от ефективен протест. Превозвачите ще се движат по разписание, а протестът ще е символичен.

 

Благоевград

 

Поради провеждане на протестни действия от Конфедерацията на автобусните превозвачи, ще бъде преустановен общественият превоз на пътници по редовните автобусни линии днес. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

 

Ограничението важи за редовните автобусни линии от републиканската, областната, междуобластната и общински схеми.

 

Превозите по градските и крайградски линии ще бъдат преустановени в периода от 09.00 часа до 11.00 часа, се посочва в съобщението.

 

Кюстендил

 

Автобусните превозвачи от Кюстендил ще проведат протестни действия. Това съобщиха от транспортния бранш в града, членове на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

 

В резултат на предстоящи протестни действия ще бъде преустановен общественият превоз на пътници по редовните автобусни линии от републиканската, областната, междуобластната и общинската транспортна схема за времето от 9.00 часа до 11.00 часа.

Comments

comments