/СНИМКА/ Браво! 17-годишната Магдалена Христова намери портфейл с пари и документи и го предаде в полицията

GetImage

17-годишно момиче от Шумен намери кожено портмоне в града и го предаде в полицията, съобщават от пресцентъра на МВР. За достойната си постъпка 17-годишната ученичка от СУ „Сава Доброплодни“ получи поздравления от ръководството на ОДМВР- Шумен. Те изразиха увереност, че делото й ще послужи за пример и на други хора.

Магдалена Христова намерила коженото портмоне в района на новата поликлиника в града. Установила, че в него има 20 банкноти по 10 лева и дебитни карти и веднага го предала в полицейското управление. Тъй като в портмонето нямало лични документи, полицаите предприели действия за издирване на собственика и го поканили в полицейското управление, за да си получи изгубената вещ. Пред полицаите 35-годишният мъж не скрил емоциите си от приятната изненада. „Доброто винаги се възнаграждава, не го забравяй!“, с тези думи на благодарност той се обърнал към Магдалена и й разказал, как преди време неговият син постъпил по същия начин и обяснил, че най-голямата награда за него била усмивката на човека, получил изгубената вещ.

„За секунда не съм си помислила да задържа парите за себе си. Редно е всеки да постъпи по този начин“, сподели момичето и благодари за оказаната й чест от ръководството на ОДМВР- Шумен.

Comments

comments