Снегът отново изненада Благоевград: Непочистени главни булеварди правят придвижването „мисията невъзможна“

Непочистени булеварди възпрепятвстват движението в Благоевград към момента, това показват видеата, изпратени на редакционната ни поща от редовни читатели.

Очевидно снегът отново изненада Община Благоевград и въпреки сформирания кризисен щаб от ръководството, 15-те сантиметра сняг, които „натрупаха“ през нощта, се оказаха сериозно препятствие пред общинската снегопочистваща фирма „Биострой“.

„Шофьор на таксиметров автомобил съм, шофирам от 8:00 часа сутринта и едва в 11:00 часа преди обяд „срещнах“ първият снегорин пред Младежкия дом на улица „Александър Стамболийски“, питам ви: Нормално ли е това?“, така звучи един от сигналите, изпратен ни от възмутен гражданин, чиято работа е възпрепятсвана заради несвършената работа на почистващите фирми и Общината.
15 сантиметра сняг не е никак много, в другите краища на България всяка година се трупат значително по-големи преспи. Питаме се защо по главните пътни артерии в града пътят не е почистен и не е ли това предпоставка за пътно-транспортни произшествие, които рискуват безопастността и здравето на жителите на града?

Comments

comments