Слънце и до 30° днес, кога идва захлаждането

vremeto

Във вторник след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи

 

Днес над България ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Привечер в Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток.

Максималните температури ще са между 25 и 30°.

Над планините ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността. Без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 24 до 27°. Температурата на морската вода ще е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

В четвъртък следобед ще започне захлаждане, което ще се усети още в петък, когато температурите през деня ще паднат до 16°.

Валежи ще има почти в цялата страна, ще преминат от запад на изток.

През почивните дни ще спре да вали, но ще остане хладно с дневни температури около 20°.

Две от станциите за измерване на чистотата на въздуха засякоха по-значителни стойности на концентрацията на фини прахови частици. Данните са от портала на Европейската комисия. В Плевен и Варна рано тази сутрин бяха измерени стойности малко над нормата от 50 микрограма на кубичен метър.

Comments

comments