Случаят с нелегалните погребения: Задържаният траурен агент се изправя пред съда

След безпрецедентния случай на незаконни гробове задържаният 51-годишен погребален агент се изправя пред съда. Софийската районна прокуратура ще му поиска постоянен арест.

Той на този етап е единственият обвиняем за измамата с погребения и кремация на възрастни хора, но той не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка, казаха от прокуратурата.

Установена е самоличността на един от тях и са разпитани негови роднини. Няма данни са насилствено причинена смърт. Било е платено на обвиняемия сума от 1000 лева за извършване на кремация на останките и близките дори получили урна с прах, стана ясно от брифинга на Софийската градска прокуратура (СГП) и СДВР вчера. Те не са имали информация дали действително е извършена кремация на техния баща.

Засега задържаният е обвиняем за един случай. Получил 1000 лева, за да извърши кремацията. Вместо това тялото било заровено незаконно в близост до гробищен парк.

Погребалният агент първоначално казал пред разследващите, че има и други заровени тела в района, но след като бил привлечен като обвиняем, твърдял само, че е станала грешка и няма вина.

Всички възможни версии ще бъдат проверявани. Изнясняват се обстоятелствата, както и идентификацията на останалите тела.

Според обвинението, подобно дело е прецедент, заради това е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура.

Има първоначални данни, че има още тленни останки, но разследващите не се ангажират с конкретно число.

Comments

comments