След скандала с бременните кошути: Иван Дивизиев загуби шефския пост в ДГС Искър!

Директорът на ДГС „Искър“ Иван Дивизиев, който е бивш директор на горските стопанства в Елешница и Якоруда, е детрониран от шефския пост в стопанството, информира Struma. com. Поводът за „разжалването “ му е скандалът с незаконната сграда на Румен Гайтански- Вълка, която трябваше бъда бъде съборена.

Дивизиев беше уличен в това, че не е оказал съдействие за изпълнение на съдебното решение за премахване на незаконна постройка на територията на стопанството. С негова заповед, издадена неправомерно, се ограничаваше преминаването на външни лица през територията на стопанството до 1 май, заради бременни кошути.

Това забави с три дни процеса по събаряне на незаконната сграда, построена от бизнесмена Румен Гайтански. Според източници на Struma. com в деня, когато служебните автомобили не са допуснати до влизане в стопанството Дивизиев е бил в отпуск.

Никой не го е потърсил за съдействие и отмяна на заповедта, макар, че съгласно правилата тя не е в нарушение. Щом има бременни животни забраната за достъп до стопанството е абсолютно забранена. Въпреки това заповедта беше отменена мигновено от директора на ЮЗДП В. Чамбов, за да не се пречи на изпълнението на съдебното решение. Дивизиев остава на работа в ДГС Искър на по-ниска длъжност, казаха източници.

Comments

comments