След наш сигнал: Започна вътрешна проверка в полицията в Сандански

3

На 4-ти януари, тази година публикувахме материала „Красимир Методиев от Кресна: Полицаят Ивайло Баладжанов ми нанесе побой, каза ми да напусна страната“ ,   В него разказахме историята на 37-годишният Красимир Методиев от гр.Кресна, който се оплака от полицейско насилие.

От разказа на Красимир стана ясно, че униформен служител от полицията в Сандански му е нанесъл побой. Излязоха доста притеснителни факти, както и стари данни за обвинения в подобни действия за полицая Ивайло Баладжанов.

Нашият екип изпрати сигнал до директора на ОД на МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, в който описахме подробно данните, които получихме от Методиев и приложихме заснетия видеоматериал. Нашата молба бе, да бъде извършена проверка, която да установи имало ли е превишаване на права на униформен служител, както и полицейско насилие.

Днес получихме информация, че е започнала вътрешна проверка по случая, а Красимир Методиев е бил разпитван от служители на МВР, изпратени от София.
По думите на Красимир всички са се държали професионално. За разлика от поведението на Баладжанов при последното му посещение в полицията в Сандански, днес на Методиев проверяващите осигурили пълно спокойствие, за да разкаже случилото се, както и са го уверили, че ще си свършат работата съвестно.

По непотвърдена информация, срещу И.Баладжанов е имало и други сигнали.

Ние, продължаваме да следим случая, до завършване на проверката.

Comments

comments