След вчерашния инцидент в Кресна, психологът Ат. Махлелиев: Твърдо заставам зад искането на жителите на Общината за поставяне на камера на Е-79, човешкият живот няма цена!

Атанас Махлелиев е роден на 16.04.1989 година в Сандански. Отрасъл е в град Кресна и случващото се в родната му община не му е безразлично. Затова ние от „Blagoevgrad – NEWS“ го потърсихме за коментар относно назрелия в Кресна проблем, а именно ежедневните пътнотранспортни произшествия, които възникват на територията на Общината, загубените човешки животи и опасността, на която жителите за изложени ежедневно, както и липсата на начин за справянето с не дотам сложната ситуация.
-Здравейте, г-н Махлелиев, в момента не сте установен в град Кресна, но сме сигурни, че случващото се там не Ви е безразлично. Какво е мнението Ви по повод факта, че на територията на Общината продължават да се случват катастрофи,а решение на проблема няма?
-Здравейте. Въпреки, че пътувам из цяла България и света, аз не спирам да се интересувам какво се случва в родната ми община, все пак всички сме потърпевши от шофирането с несъобразена скорост на теритoрията на Общината. Твърдо подкрепям и заставам зад справедливото искане на жителите на Община Кресна за поставяне на камера за скорост на главен път Е-79!
Против съм този проблем да се политизира, защото човешкият живот е много по-важен от тясно партийните интереси!
Важно е да се намери решение в най-кратки срокове, защото това безумие не може да продължава повече!
-Защо това решение се бави толкова, защо не се поставят камери и легнали полицаи на проблемните места?
-Искам да заявя, че лично аз цели три пъти съм бил при Областния управител на Благоевград г-н Бисер Михайлов. С него сме разговаряли по този въпрос, изразил съм позицията си, заставайки зад мнението и на жителите на Кресна, че поставянето на камера в Община Кресна е необходимо и задължително. Тъй като Е-79 е главен международен път, поставянето на легнал полицай е доста по-сложно, поставянето на радар обаче е задължително. Все пак в България има камери на толкова не необходими места, а на място като територията на Кресна, където катастрофите и загубата на човешки животи са ежедневие, смятам, че няма нищо по-важно от поставянето на радар. Твърдо заявявам, че не смятам за необходимо хората да стават заложници на бавене, протакане и политически оправдания. Също така съм против това определени политици в нашата община да политизират и подемват кампании с цел политическа облага, аз съм „ЗА“ да има обединение на жителите на община Кресна с техните искания, които трябва да се формулират и да могат да бъдат ползотворни за решаването на този проблем сега и веднага. Аз познавам лично г-н Юручки, който пострада при нелепия инцидент вчера и мога да кажа, че ежедневно губим ценни и авторитетни хора в нашата община, за мен това е възмутително и ми е много болно от този факт.
-Заговори се за блокада на главен път Е-79, Община Кресна дори изрази официално такава позиция, според Вас една такава мярка ще има ли ефект?
– Фактът, че толкова назрял и лесен за решаване проблем не може да се реши толкова време, е възмутителен. И ако блокадата е крайно наложителна, ако не се вземат адекватни мерки, аз също подкрепям подобна стъпка, защото в края на краищата твърде много време вече се чака за тази камера, видя се, че поставянето на полицейски патрул на мястото не дава необходимия ефетк. Смятам, че единственият начин за спасяването на ситуацията и човешките животи, е поставянето на камера. Положението също така се влошава все повече с настъпването на ремонтните дейности на АМ „Струма“. Сега е моментът хората да се обединят и да изискат животът им да бъде запазен, все пак държавата е длъжник на община Кресна по много въпроси и независимо от всичко, там камера трябва да има!

Comments

comments