Следете в реално време изборните резултати на сайта на Blagoevgrad-news, чрез платформата „Ти броиш“


Blagoevgrad-news и платформата „Ти броиш“ ще излъчват отново на живо преброяването на изборните гласове. Това е действителното преброяване така, както го прави ЦИК. Социологическите агенции също правят паралелни преброявания, но с предварителна извадка. Докато „Ти броиш“ вкарва в платформата реалните протоколи от всички секции.

След края на изборния ден „Ти броиш“ започва събирането на копия от всички близо 12 000 секционни протоколи и по реда на пристигането им ги визуализира на сайта на Blagoevgrad-news. Читателите ще имат достъп до всеки протокол, до обобщени данни за гласовете на национално ниво, както и до данните на ниво избирателен район и община. Ще тече информация за броя на избирателите и тяхната активност.

Информацията от секционните комисии, която ще постъпва при нас директно, би трябвало да изпреварва официалните изборни резултати, тъй като те първо преминават през районните комисии, преди да бъдат обявени от ЦИК. За разлика от изборите през април, които бяха предимно с хартиени бюлетини, тези на 11 юли ще бъдат почти изцяло машинни, така че се очаква резултатите да постъпват по-бързо.

Възможно е в протоколите от СИК да има грешки, тъй като те се визуализират при нас, преди да са стигнали до контролата на РИК – затова допълнително ще проследим и кои изборни протоколи са били коригирани.

Comments

comments