Селма Тодорова с изложба в Благоевград

izlojba-4

Селма Тодорова ще представи 14 картини в Гравска художествена галерия в Благоевград. Експозицията ще бъде открита днес, от 18:00Ч. Картините са симбиоза от масла и акварел, портрети и пейзажи.
Селма Тодорова е родена на 7 ноември 1962г. в София. Завършила е НХГ „Академик Илия Петров“ през 1981г. От 1983г. до 1989г. учи в НХА „Николай Павлович“. Завършва през 1989г. специалност „Плакат“ в класа на проф. Иван Газдов. Чрен е на Съюза на българските художници. Майстор на пейзажи и портрети, Селма има „любовно преклонение пред акварела – трудна, капризна и неуловима техника, която изисква пълно самоотдаване и контрол на таланта“.
Реализациите й са в изключително широк спектър – живопс(пейзаж, портрет, голо тяло), графичен дизайн, оформление на корици, илюстрации на книги, работа в областта на писания шрифт, създаване на запазени знаци на компании и фирми, участия в телевизионни предавания за изкуство и дизайн.
От 1990г. Селма Тодорова активно участва в художествения живот в България. Представяла е свои самостоятелни изложби в галерии в София: „Академия“, „Витоша“, „Средец“, „Ведарт“, Народното събрание, Унгарския културен институт, галерии в Пазарджик, Варна, Благоевград. Участвала е в изложби в София, Париж, Истанбул, Скопие, Дамаск и редица пленери. Носител е на златен медал за дизайн на облекло от Ейро 91 в Пловдив, пише blagoevgrad.eu

Comments

comments