Сдружение на Югозападните общини проведе Общо събрание днес. Кметът на Кресна се „въздържа“ при гласуването за избор на председател

picc144-3

Управителният съвет на Сдружение на Югозападните общини свика Общо събрание, което  се проведе днес  от 11.30 ч. в зала 5 на община Благоевград.

Събранието  се проведе при следния дневен ред:

1. Отчет за дейността на СЮЗО за 2017 г.; 2. Финансов отчет на СЮЗО за 2017 г.;  3. Отчет на Контрольора за 2017 г.; 4. Избор на членове на Управителния съвет; 5. Избор на Председател и Заместник председател на УС; 6. Избор на Контрольор и Заместник контрольор; 7. Приемане на Работна програма за 2018 г.; 8. Приемане на Бюджет за 2018 г.; 9. Други.

Органите на управление на СЮЗО са Общо събрание, в което чрез своите делегати са представени всички общини – членове; Управителен съвет, състоящ се от 7 члена, се ръководи от Председател и изпълнителен персонал.
В момента Председател на УС е Атанас Камбитов – кмет на община Благоевград. Именно преизбирането му за председателското място, бе единствената точка, по която гласуването не беше единодушно.
Кметът на Кресна Николай Георгиев гласува „въздаржал се“ по точка 5- за избор на председател, но подкрепи всички останали гласувания.

Вероятно, това бе начин да покаже, че все още има известно напрежение между него и кмета на Благоевград.
Припомняме, че Благоевградска област не можа да изпълни изискването за консолидация на Асоциацията по ВиК, заради отказа на Кресна. На извънредното Общо събрание на Асоциацията по ВиК – Благоевград през септември миналата година, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви,че заради отказа на тази община да се присъедини към асоциацията, консолидация не се случи и 300 хил. човека останаха без възможността да ползват евро средства.
„Сега Кресна във връзка с пожарите търси солидарност, а заради тях не можем да ползваме евросредства. Във всеки момент трябва да има солидарност, защото всички общини сме на един хал“, категоричен бе тогава Камбитов.
Думите му бяха повод опозицията да го обвини, че наказва Кресна, заради отказа й да се включи във ВиК асоциацията. Повод за възмущение имаше и в редиците на БСП в Общински съвет- Благоевград, заради отказът на общината да подпомогне пострадалата от пожари Кресна.

picc144-6

picc144-4

picc144-2

picc144-7

picc144-13

Comments

comments