САЩ включиха Владислав Горанов и Румен Овчаров в списъка „Магнитски“

Бившият финансов министър от правителството на ГЕРБ Владислав Горанов и бившият вицепремиер и енергиен министър на „тройната коалиция“ Румен Овчаров са сред санкционираните българи по глобалния закон „Магнитски“, съобщиха от посолството на САЩ у нас.

Новата порция наказания е срещу общо петима души, а сред тях са двамата бивши шефове на АЕЦ „Козлодуй“ Иван Генов и Александър Николов. Петият в списъка е обвиняемият за шпионаж в полза на руснаци Николай Малинов, който е лидер на Движение „Русофили“.

„Държавният глава Румен Радев високо цени подкрепата на стратегическите партньори на България САЩ и Великобритания в борбата с корупцията, принос за което имат наложените санкции на български граждани. Президентът Румен Радев призовава българските институции и политици за реален и неотклонен ангажимент към борбата с корупцията и утвърждаване на върховенството на правото. Нашето общество очаква следващото Народно събрание да се ангажира с антикорупционното законодателство, предложено от служебното правителство“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, почти веднага след мейла от посолството.

Очаквайте подробности!

Comments

comments