Сагата „Радостин Александров“ се задълбочава: В социалните мрежи се появи негов защитник, който бързо бе контриран от собственика на „Спартак 1919“

 

След всяка публикация, свързана с недоволството на родителите, чиито деца бяха изхвърлени от ДЮШ на Пирин, в социалните мрежи буквално „завира“ от кометари, които критикуват поведението на Радостин Александров.

Вчера обаче, за първи път срещнахме и кометар в негова защита. Коментарът е явно от баща на дете, което е дошло заедно с Александров в „Пирин“. В интерес на обективността, публикуваме написаното от Стойко Георгиев без редакторска намеса:

„Здравейте! Предполагам, че искате да прочетете и друго мнение за тези безумни, некоректни, неверни, злонамерени (бих могъл още да изброявам) нападки към Радостин Александров. Ще задам и няколко въпроса, на които всеки може да си отговори.
Първо възрастта 28г. (мисля, че не е порок) не е нито малко, нито много, зависи кой и как ги е използвал. Примери за можещи, успешни хора и на по – малка възраст има много. Говорим, че младите, знаещи и отдадени на футбола треньори трябва да са двигателя на така належащите промени в нашите школи за правилното прилагане на стандартите и методиките на водещите школи в Европа, но това го забравяме, когато не ни е изгодно. Не знам защо се публикуват анонимни изявления, така всеки може да напише всякакви истории и лъжи. Аз съм един от родителите на децата, които още от Берое са с Радостин Александров. Тогава почти всички бяхме против уволнението му, защото тогава отборът се представяше отлично. Отборът победи Галатасарай на собствения им стадион в Истанбул с 5-1. На престижен международен турнир в Полша победи Олимпик Марсилия с 4-0, победи елитни отбори от Полша и други държави. Няма да изброявам всичките успехи на децата и треньора, но това някои удобно го забравят. След освобождаването на Радостин Александров от Берое, 10 момчета напуснаха доброволно отбора. Ето и няколко въпроса с очевадни отговори.
1. Защо ръководството на Берое казваше, че отборът трениран от Радостин Александров е най – обещаващият и успешен набор в школата по това време?
2. Защо от Спартак Плевен желаеха Радостин Александров да остане и да продължи да ръководи школата? Може би, защото не се е справял и е некомпетентен?
3. Защо всички треньори не придобият сертификатите и лицензите на Радостин Александров, щом е толкова лесно? Да отидат и те за по 4 дни във водещи школи в Европа. Не всеки обаче, ще може да научи и да усвои най – важните неща, някои дори и за 1 година няма да успеят.
4. Защо ли толкова родители сме гласували доверие на Радостин Александров? Може би сме наивници, които вярват на обещания, макар че всеки един от нас е отклонявал покани от почти всички водещи школи в България, които също са обещавали какво ли не.
Ние знаем, че Радостин Александров е един от малкото треньори, които с уменията си могат да помогнат на децата да се доближат максимално до постигане на мечтите си. Знаем, че децата ни може да не станат футболисти, но сме уверени, че този треньор ще направи всичко по силите си да им покаже правилния път към професионалния футбол. Аз не се изненадвам, че Радостин Александров има и недоброжелатели. Това означава, че не изменя на принципите си и вярва в тях. Не случайно беше препоръчан от главния скаут на Лестър за директор на ДЮШ в Пирин Благоевград.
Призовавам ръководството да не се поддава на всички тези клевети и измислици, защото съм сигурен, че той ще даде всичко от себе си за развитието на школата!“

Веднага след него, явно провикаран се включи отново собственикът на „Спартак 1919“ Мирослав Иванов.  „Знаеш ли, как Радо разви нашата школа? След напускането му,  в набор 2004, който той дойде, да тренира преди година и половина, останаха 3 деца: вратарът, който остана, заради треньора на вратарите, Захари, който при Радо стана твърда резерва и синът ми. Е, това е истината, базирана на факти, след година и  половина, с бюджет два пъти и половина по-голям от предишния- това остана от развитието при Радо, отбор от 3-ма души, които ще изграят в елитната! Знаеш ли, че към 15 май, твърдеше, че още не е решил, дали ще остане и че ако ни напусне в посока Пирин, ще направи така, че да остане отбора силен. И знаеш ли, как го направи?  С цялата си наглост, ми написа на дъската, как вижда бъдещето на отбора, първата опция за треньор- изгонения от него Цветков и играчи, които той беше изгонил при управлението си! Успех на Тодор и дано няма проблеми в Пирин!“, написа собственика на плевенския тим. 

Бързо след този коментар, Стойко Георгиев се извини на Иванов и написа: „Много съжалявам , не знаех, че  положението е толкова зле! Няма незаменими хора, вярвам, че ще направиш всичко възможно, за да възстановиш отбора!“

В различни групи във Фейсбук, родители призовават за подписка, която да бъде внесена до ръководството на „Пирин“, за да вземе мерки спрямо Александров навреме.

Междувременно, ние изпратихме запитвания, до всички клубове, в които е работил Радостин Александров, за да разберем официално какво е тяхното отношение по казуса, както и какви референции биха му дали, на база съвместната им работа. Веднага щом получим отговорите, ще ги публикуваме.

Изпращаме и писмено запитване до ръководството на „Пирин“, защото за момента, от там няма реакция, въпреки недоволството на десетки родители.

 

Comments

comments