Р. Томов: Разходите за пътуващия от София екип, който управлява града, може да бъде спестен

IMG_0821

С жители на 12-ти квартал и квартал „Миньор“ се срещна независимият кандидат за кмет Румен Томов, тази вечер. Заедно с него, на срещата присъстваха и кандидати за общински съветници, начело с водача и лидер на общинската организация на БСП- Любен Милев.
IMG_0798

Благоевградчани започнаха директно с въпроси, свързани с индустриалната зона и привличане на инвеститори, което през последните дни се коментира от всички кандидати. За хората, това също е основно притеснение, защото е предпоставка за трудова заетост и добро заплащане. Те се обърнаха към Томов с въпроси, които изискваха подробно обяснение, как ще бъдат привлечени инвестиции и има ли ясна визия за развитието на града.

 

 

IMG_0835„Аз постоянно говоря за подходяща бизнес среда, оказа се, че всички кандидати припознаха тази идея. Моята идея включва обаче, освен индустриална зона, бърза „писта“ за бизнеса, тоест бързо административно обслужване, включва консултации и подпомагане от страна общината, прозрачност и куп други елементи. От всички тези елементи, всички припознаха индустриалната зона.Такава зона, може да се изгради и само с ресурса, с който разполага общината, ако се мисли в дългосрочен план. Камбитов средногодишно продава имоти за 1 млн., като спестим и командировачните на екипа, който пътува ежедневно от София, защото нали, ние, нямаме читави хора, които да управляват и си ги водим от там – около 300 000 хил. лв. годишно. Като намалим и от културната програма поне 700 хил. лв., това са около 2 млн. лв. годишно. За 8 години, това са 16 млн.лв., никой не е казал, че индустриална зона трябва да се прави наведнъж, може да става поетапно.“, обясни Томов. И допълни, че с тези 16 млн. лв. е могло да се направи много в посока, но вероятно е липсвала такава политика.

IMG_0812

„За тези години Общия устройствен план се правеше на парче. Камбитов имаше мнозинство. Много общински имоти се продадоха, затова вина носи той. Не създаде среда, подходяща за бизнеса. Камбитов лъжеше, излъга дори в национален ефир. Добре си служи с лъжите и не се притеснява. Онзи ден, в едно предаване каза, че имал приемен ден-четвъртък, Вие, знаехте ли, че има?! Отново лъжа.“, допълни Гергана Янчева, кандидат за общ.съветник.

Присъстващите се оплакаха , че са искали да направят клуб на пенсионера, но не им е предоставено помещение от общината. „Намерихме общинско помещение, събрахме подписка, внесохме я, но ни отказаха, не ни го дадоха. И никой не обясни защо.“ , разказа жена, която присъстваше на срещата.

IMG_0814

Хората поставиха въпроса, ще продължи ли санирането, защото голяма част от тях, са очаквали сградите, в които живеят да бъдат обновени, но не се е случило, заради спирането на програмата. „Има идея за продължаване на програмата, но на друг принцип, по всяка вероятност със самоучастие.“, отговори Томов.

Поставени бяха въпроси и за бездомните животни в града, високите данъци и такса смет. Таксата за тротоарно право също бе засегната и определена като прекалено висока.

„Няма да увеличавам данъците, ще повишим събираемостта. Относно кучетата, аз съм любител на животните. Аз съм против животни да бъдат убивани. Приютът обаче, който имаме трябва да бъде разширен и подържан добре. Той трябва да се направи така, че да може поеме всички бездомни животни, те да са обгрижвани и да има програма за осиновяването им.“, каза Томов. По повод таксата за ползване на тротоарно право, той се съгласи с изказаните мнения, че е висока и трябва да бъде намалена. Сподели, че в Гърция таксата за същото е 7 евро на квадрат, за
целия сезон, а тук е 8 лв. на квадрат на месец, което е парадоксално.

Купуването и продването на гласове е престъпление!

IMG_0805

Comments

comments