Рутинна покер загрявка, с която да подобрите играта си

Покерът е сред най-популярните хазартни игри. При него в зависимост от региона се срещат различни суеверия и ритуали преди началото на играта. Комарджиите, които имат правилната нагласа и са подготвени физически и психически могат много да подобрят играта си. С добра рутинна загрявка те биха стимулирали умственото функциониране, енергията, яснотата, осъзнатостта и концентрацията си. Благодарение на нея играчите ще могат да подходят към следващата си покер сесия в казина като Efbet например, със спокойствие, увереност и осъзнатост.

Необходима ли е рутинна загрявка за покер?

Основната цел за извършването на рутинна загрявка за покер е спечелването на добра сума пари. Освен това онлайн покерът е игра с карти, която помага за освобождаване на ежедневния стрес. Преди да се залага на покер е много важно загряването. Например, в покер турнирите комарджиите могат да подобрят играта си чрез добре структурирана програма за загряване. Рутината преди игра помага за изострянето на фокуса, подобряването на умствената яснота и насърчаване на мисленето. Също така помага за овладяване на импулсивното вземане на решения.

Как рутинната загрявка за покер намалява стреса?

Покерът е завладяваща и вълнуваща игра, която заема ума и дава прилив на адреналин. При него има състезателен елемент и комарджиите трябва да могат да създават уникални стратегии, за да успеят да победят опонентите си. По този начин се активира изобретателността на ума им. За да могат да вземат правилни решения е необходима много концентрация и избягване на разсейването. Грешките, които се допускат по време на игра на покер са неизбежни, но помагат на любителите да се учат от тях и така да преодолеят нервността и тъгата си. Независимо дали ще бъде онлайн покер или игра лице в лице комарджиите могат да подобрят играта си като се научат да преодоляват страховете си.

Най-основни идеи за загряване на покер, които е добре да практикуват играчите за повече печеливши сесии:

  • Преглед на изиграните ръце

За постигането на успех в покера от решаващо значение е ученето. Но, ако наученото не може да бъде приложено, то тогава е безсмислено. За това е добре да се отделят по няколко минути в размисъл върху него преди да се играе. Много добър начин за играчите е да се поучат от грешките си и да идентифицират силните си страни, като прегледат миналите ръце. Освен, че ще могат да подобрят играта си, те ще могат да анализират своето мислене. Прегледът на изиграните ръце преди влизане в сесия е една много полезна практика.

  • Стабилизиране на физическото и психическото състояние преди игра

Има някои фактори, като умора и емоционални състояния, които могат да повлияят върху играта. Необходими са няколко минути преди сесия, за да могат комарджиите да оценят психическото си състояние. По този начин ще могат да отстранят факторите, които биха попречили на успешната им игра. Например, ако са уморени могат да подремнат или да изчакат следващия ден или пък ако има нещо, което ги тревожи могат да отделят малко време, за да се справят с него. За дългите часове съсредоточена игра феновете могат да си осигурят повече енергия, например чрез консумиране на богата на протеини храна. За намаляване на напрежението и подобряване на кръвообращението в мозъка може да помогне включването на рутина за разтягане.

  • Практики за визуализация

Визуализацията помага на много хора да подобрят представянето си в различни начинания, включително и в покера. Като си представят масата и различните сценарии, през които могат да преминат, феновете могат да се подготвят за различни резултати. Също така ще могат по-лесно да контролират емоциите си. Контролирането на стреса чрез визуализация на околната среда, техните емоции и реакции е от съществено значение за вземането на правилни решения и успешна игра.

  • Медитация

Релаксацията преди игра би помогнала на играчите да се подготвят психически. Например чрез медитиране, слушане на музика и други, те могат да влязат в неутрално състояние на ума. Това е чудесен начин за успокояване на мислите и управление на стреса. Преди игра на покер медитация дори за няколко минути помага на залагащите да останат фокусирани и да не се разсейват, като подобрят паметта и вниманието си. Когато се съсредоточат върху дъха си по време на медитация те тренират ума си да бъде осъзнат, стабилен и последователен. Това би им помогнало много, когато се изправят пред трудни покер решения.

Цитати от играчи от световна класа за техните рутинни загрявки и за важността да имат такива:

  • Дъсти „Leatherass“ Шмид: „Загрявката е от съществено значение. Без значение какво, сега винаги загрявам.
  • София Льовгрен: „Уверявам се да съм добре отпочинала и да вечерям добре преди. Винаги се зареждайте с плодове и бадеми.”
  • Елиът Роу: „ Постоянството на вашето покер представяне е толкова произволно, колкото вие позволявате. Има системи и рутинни процедури, които ще ви отведат от случайно и непредсказуемо до постоянно представяне на вашата A-игра. ”
  • Elky: „Опитвам се да медитирам сутрин и отивам на фитнес преди турнира.“
  • Джонатан Литъл: „Изключването или по друг начин заглушаване на телефона ми по време на игра ми помага да остана концентриран. Стремя се да слагам телефона си в раницата, докато играя, и се обръщам към него само по време на почивките. Дори тогава все още намирам, че съм леко разсеян от това. В идеалния свят бих оставил телефона си вкъщи или в колата си, за да мога по-лесно да се съсредоточа напълно върху покера.”

Заключение

Необходимостта от добра покер рутинна загрявка, както за начинаещи, така и за професионалисти, позволява на играчите да се потопят напълно в действието. Чрез спазването на рутинна загрявка те ще могат да останат концентрирани и да подобрят играта си.

Comments

comments