Румен Томов: Няма вариант кметът на един град, да не може да разреши проблем в този град.

IMG_0779


Жители на кв.“Еленово“ се срещнаха с кандидатът за кмет на Благоевград инж. Румен Томов. Около 50 души се събраха, за да чуят програмата му, както и да обсъдят с него проблемите на благоевградските квартали.
На срещата присъстваха и кандидати за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“, водещ на събитието бе един от кандидатите д-р Владимир Пандев, участие взе и общинския лидер Любен Милев.
IMG_0766

След като представи акцените в своята програма Румен Томов заяви, че се впуска в тази битка, с идеята и желанието за по-добър живот за всички жители.
„Искам да подобрим средата на живот за всички нас! Това се постига с много работа. Това се постига и когато кметът не „гони“ бързи пари! Когато не сесъздават условия за корупция и предрешеност на обществените поръчки.“, категоричен бе Томов.

Изказването на Томов, във връзка с преустановяването на концертите в парк „Македония“, предизвика ръкопляскане и доволни възгласи в присъстващите. “ Не казвам, че не трябва да има фестивали, напротив! Просто парк „Македония“ е на метри от Гробищния парк, където почиват нашите близки, на мен лично не ми е приятно, че там се провеждат подобни мероприятия. Има достатъчно други варианти и възможности.“, заяви кандидат-кметът.
Той заяви намерение, да превърне мястото в един истински, модерен и облагороден градски парк.

Отново стана дума за липсата на инвестиции, ниското заплащане и проблемите на бизнеса, хората обаче споделиха и локални проблеми, които стоят на дневен ред за тях.

IMG_0768

Мъж, който живее в квартал Еленово сподели, че за една част от хората, които живеят в района на базата на автобусите от градския транспорт, страдат ежедневно от шумът , в ранните часове на деня, както и от замърсяването на въздуха от вредните емисии, които отделят автобусите. Хората са категорични, че това може да се разреши, ако базата бъде преместена в район, в който няма жилищни сгради.

„Искам да споделя за един проблем, който не засяга само „Еленово“, а целия град. Това е чистотата на въздуха, има един комин, който постоянно трови всички. Проблемът не е от вчера, а никой не взе мерки.Моля Ви, наистина да направите нещо.“, каза пък жена, присъстваща на срещата.

„Няма вариант кметът на един град, да не може да разреши проблем в града, който управлява. Стига разбира се, да има желание.“, категорично заяви Томов. И допълни, че собственикът трябва да бъде задължен по един или друг начин, да монтира необходимите филтри, в противен случай може да се наложи да преустанови дейност.

Хората споделиха, че се вълнуват от инфраструктурата в кварталите, до числеността и ефективността на общинска администрация. Чуха се определения като „калинки“, които са намерили място в администрацията и гражданите сериозно искат, да бъде направен мониторинг на назначенията.

На всички срещи в общината се поставят идентични проблеми, които очевадно имат нужда от адекватни решения. Те са показателни за състоянието на града, а следващото управление ще трябва да положи сериозни усилия, за да оправдае доверието на хората, като намери решения.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

IMG_0770 IMG_0772

IMG_0780

Comments

comments