Румен Томов е избран в Регионалния съвет за развитие

Кметът на община Благоевград Румен Томов е избран в Регионалния съвет за развитие за Югозападна България. Звеното ще бъде с изключително важна роля през новия програмен преиод 2021 – 2027 година. Коренно ще бъде променен начинът за привличането на европейски средства, обясни в ефира на Радио Благоевград кметът Румен Томов.

Предложенията на общините за кандидатстване по проекти за европейско финансиране ще бъдат одобрявани от регионалните съвети, уточни Томов. Пирамидата се обръща и проектните предложения ще тръгват отдолу нагоре, подчерта Румен Томов.

Той определи Регионалния съвет за развитие като изключително важен орган. В този Регионален съвет Благоевград е заедно със София – област, София – град и всички останали общини от Югозападна България. Предстои работа относно консолидацията на идеи от много кметове, каза кметът.

Предстоящият програмен период, Румен Томов окачестви като труден и натоварен. „Колкото повече общини се включат в едно проектно предложение, толкова е по-голям шанса то да бъде прието и реализирано. Трябва да се търсят проекти, касаещи развитието на цялата област. Необходимо е в Благоевградска област да привличаме средства за развитието на производствената промишленост и туризма“, категоричен е кметът на Благовград. /БНР

Comments

comments