Румен Радев отива на Шипка

Той беше на историческия връх и на 3 март, въпреки опита да бъде спрян със здравни препоръки за коронавируса

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Преди два дни беше обявено, че националното честване се отменя, заради епидемичната обстановка. Вчера обаче стана ясно, че годишнината все пак ще бъде тържествено отбелязана, предава БНР.

Граждани от няколко общини се организираха и осигуриха безплатен транспорт до върха. Те са поканили и президента, който по традиция е патрон на чествания.

На 22 август, неделя, Румен Радев ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка заедно с гражданите, които ще отдадат почит пред подвига на българските опълченци и руските воинил Около 12 ч. президентът ще произнесе слово.

Радев беше на Шипка и на 3 март. Тогава също имаше препоръка на здравните власти да не се ходи. Радев пренебрегна препоръките по онова време и дори ги иронизира, като каза, че България е дала огромен принос към световната медицина – успяла е да изолира два различни щама на коронавируса, един на Шипка и друг в София.

Comments

comments